Meni je dr. Čavka pomogao i usmjerio na pravi put u vezi moje bolesti. Sestra također draga i jednostavna! Super su mi svi što tamo rade.

Pitanja i odgovori

1. Kada se koristi ultrazvučno snimanje?

Ultrazvučna pretraga potpuno je neškodljiva i optimalna metoda za prikaz solidnih organa, te organa i struktura ispunjenih tekućinom. Tehnika Color Doppler izvrsna je za prikaz perifernih krvnih žila, krvnih žila vrata i baze mozga, kao i srca. Zrak i kosti u cijelosti reflektiraju ultrazvučne valove te stoga ultrazvuk nije prikladna dijagnostička metoda za pregled istih.

  

2.  Je li pretraga ultrazvukom sigurna?

Ultrazvučni pregled potpuno je siguran. Nema primjene radiološkog zračenja i ne postoje poznati negativni efekti pretrage.

  

3. Moram li se pripremiti za pretragu ultrazvukom?

Za posebne ultrazvučne pretrage potrebne su određene pripreme. Na primjer, kod nekih pretraga zamolit ćemo Vas da popijete nekoliko čaša vode prije same procedure. Detaljne upute dobit ćete od osoblja Poliklinike prije samog pregleda.

 

 4. Što ću imati na sebi?

Možda ćemo Vas morati  zamoliti da uklonite sav nakit i obučete ogrtač koji ćemo Vam ponuditi. To ovisi o vrsti pretrage koja će se provesti. 

 

5. Što se događa tijekom pretrage?

Tijekom postupka od Vas će biti zatraženo da legnete na stol za preglede, na kožu ćemo Vam nanjeti gel te ultrazvučnom sondom preći preko površine određenog dijela tijela kako bismo na monitoru dobili sliku.

 

6. Koliko dugo traje pregled?

Pregled traje oko 20 minuta.

 

7. Kada ću dobiti rezultate?

Rezultate ćete dobiti po završetku pretrage.

Zakažite termin

Ukoliko želite zakazati termin u jednoj od naših poliklinika klikinite:


Nudimo mogućnost brzog zakazivanja pregleda u tri grada u Hrvatskoj - u Splitu, Šibeniku i Zagrebu..
Odgovori na Vaša pitanja o snimanjima na MR-u, CT-u, ultrazvuku, rendgenu, mamografiji te zubima i čeljusti.