Studeni je mjesec muškog zdravlja. Fokusiran je na mentalno zdravlje muškaraca i prevenciju u borbi protiv raka testisa i prostate.

Potiče muškarce da barem jednom godišnje odu na pregled, usvoje zdravije životne navike te progovore o zdravstvenim problemima s bližnjima, osobito u svrhu informiranja o povijesti bolesti unutar obitelji.

Rak prostate, kao i ostali oblici te zloćudne bolesti, podmukao je i smrtonosan. Mnogi ga muškarci prekasno otkriju, čime im je ozdravljenje dovedeno u pitanje. Skoro svake tri minute dijagnosticira se jedan novooboljeli od karcinoma prostate, a svake 13. minute netko umre. I ove godine tijekom mjeseca studenog milijuni muškaraca širom svijeta puštaju brkove, a sve u svrhu podizanja svijesti i edukacije o raku prostate.

Trenutno možemo samo ranim dijagnosticiranjem rano otkriti rak prostate, spriječiti njegovo širenje izvan prostate i zatim pokušati izliječiti bolest. Svrha probira ili "screeninga" je otkriti rano, maleni, ili čak mikroskopski vidljivi rak koji je ograničen na prostatu. Rano liječenje malignih bolesti može zaustaviti rast, spriječiti širenje, a možda i izliječiti rak.

Zato javite se u naše poliklinike i dogovorite svoj pregled!

Affidea Čavka

Affidea Vita

Affidea Kalajžić