Vrsan doktor, ljubazan i profesionalan. Sve pojasni i nevjerojatno je detaljan pri pregledima. Vidi se da zna svoj posao. Odličan pristup pacijentu!

Obavijest o privatnosti podataka web-mjesta društva Affidea

Posljednje ažuriranje: [10.09.2018.]

 

Affidea poštuje vaše pravo na privatnost.  U ovoj Obavijesti o privatnosti objašnjava se tko smo, kako prikupljamo, dijelimo i upotrebljavamo osobne podatke o vama i kako možete ostvariti svoja prava na privatnost.  Ova se Obavijest o privatnosti odnosi na osobne podatke koje prikupljamo putem našeg web-mjesta na poveznici https://www.affidea.hr/ („web-mjesto”).

 

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našom upotrebom vaših osobnih podataka, obratite nam se pomoću kontaktnih podataka navedenih na kraju ove Obavijesti o privatnosti.

 

Brze poveznice

Preporučujemo da u potpunosti pročitate ovu Obavijest o privatnosti kako biste bili u potpunosti obaviješteni.  Međutim, ako samo želite pristupiti određenom odjeljku ove Obavijesti o privatnosti, možete kliknuti na odgovarajuću poveznicu u nastavku da biste prešli na taj odjeljak.

 

 

Što radi Affidea?

Affidea Hrvatska dio je grupacije Affidea, najvećeg, najuspješnijeg paneuropskog pružatelja medicinskih usluga specijaliziranog za dijagnostička ispitivanja, kliničke laboratorije i usluge liječenja raka. Više informacija o društvu Affidea potražite u odjeljku „O nama” na našem web-mjestu.

 

Voditelj obrade podataka vaših osobnih podataka jest društvo Affidea Hrvatska. Affidea Hrvatska jest pružatelj medicinskih usluga s visokim etičkim standardima, koja je dio internacionalne grupacije „Affidea“ koja na teritoriju Republike Hrvatske posluje putem mreže vlasnički povezanih zdravstvenih ustanova: Poliklinika Maja i Krešimir Čavka za radiologiju i internu medicinu, skraćeni naziv POLIKLINIKA MAJA I KREŠIMIR ČAVKA, Jordanovac ul. 99, 10000 Zagreb, Poliklinika za radiologiju, neurologiju i opću kirurgiju Dr. Kalajžić, skraćeni naziv POLIKLINIKA DR. KALAJŽIĆ, Moliških Hrvata 4, 21000 Split, Poliklinika za radiologiju, internu medicinu, neurologiju, ortopediju i ginekologiju i opstetriciju Vita, skraćeni naziv POLIKLINIKA VITA, Matije Gupca 93, 22000 Šibenik .

 

Koje osobne podatke prikuplja društvo Affidea putem web-mjesta i zašto?

Osobni podaci koje možemo prikupiti o vama općenito se mogu uvrstiti u sljedeće kategorije:

 

  • Podaci koje dajete dobrovoljno

 

Na određenim dijelovima našeg web-mjesta od vas se može tražiti da dobrovoljno navedete osobne podatke, primjerice, možemo vas pitati

  • o vrsti medicinske usluge koju ćete tražiti od naše klinike i za vaše kontaktne podatke (rezervacija na mreži);
  • za povratne informacije o našim uslugama (obrazac ankete o zadovoljstvu)
  • želite li se pretplatiti na naše obavijesti putem biltena;
  • da uputite svoje upite putem obrasca za kontakt;
  • da posjetite naš odjeljak za karijeru u slučaju da se želite prijaviti za radno mjesto u društvu Affidea.

 

Razlozi za prikupljanje i obradu vaših podataka navest će se u trenutku prikupljanja.

 

  • Podaci koje prikupljamo automatski

 

Kada posjetite naše web-mjesto, možemo automatski prikupiti određene podatke s vašeg uređaja.

 

Konkretnije, podaci koje prikupljamo automatski mogu uključivati podatke poput vaše IP adrese, vrste uređaja, jedinstvenih brojeva za identifikaciju uređaja, vrste preglednika, širokog zemljopisnog položaja (npr. država ili grad) i ostalih tehničkih podataka.  Možemo prikupljati i podatke o tijeku interakcije vašeg uređaja i našeg web-mjesta, uključujući stranice kojima ste pristupili i poveznice na koje ste kliknuli. 

 

Prikupljanjem tih podataka omogućuje nam se da bolje razumijemo promet na našem web-mjestu, odakle dolaze naši čitatelji i koji ih sadržaj najviše zanima.  Upotrebljavamo te podatke za potrebe naše interne analitike i za poboljšanje kvalitete i relevantnosti našeg web-mjesta za naše posjetitelje.

 

Neki od tih podataka mogu se prikupljati kolačićima i sličnom tehnologijom praćenja, kao što je detaljnije objašnjeno u našoj Izjavi o kolačićima.

 

Općenito, upotrebljavat ćemo vaše osobne podatke koje prikupimo od vas samo u svrhe opisane u ovoj Obavijesti o privatnosti ili u svrhe koje vam objasnimo u trenutku prikupljanja vaših osobnih podataka.  Međutim, vaše osobne podatke možemo upotrijebiti i za druge svrhe koje nisu u suprotnosti sa svrhama koje smo vam otkrili (kao što je svrha arhiviranja u svrhu javnog interesa, svrha znanstvenog ili povijesnog istraživanja ili statistička svrha) ako i kada je to dopušteno važećim zakonima o zaštiti podataka.

 

Imajte na umu da se ova Obavijest o privatnosti web-mjesta ne odnosi na osobne podatke koje prikupimo izvan ovog web-mjesta kada pružamo medicinske usluge. Za njih pročitajte našu odgovarajuću obavijest o privatnosti podataka za pacijente. U drugim slučajevima prikupljanja osobnih podataka pružamo posebnu obavijest o privatnosti podataka kako bismo objasnili zašto i kako obrađujemo osobne podatke.

 

S kim Affidea dijeli moje osobne podatke?

Možemo otkriti vaše osobne podatke sljedećim kategorijama primatelja:

 

  • našim društvima grupacije ili pružateljima usluga i partnerima treće strane koji nam pružaju usluge obrade podataka (primjerice, za podržavanje isporuke, pružanje funkcije ili pomoć u poboljšanju sigurnosti našeg web-mjesta) ili koji na drugi način obrađuju osobne podatke za svrhe koje su opisane u ovoj Obavijesti o privatnosti ili o kojima vas obavijestimo prilikom prikupljanja vaših osobnih podataka. Popis trenutačnih pružatelja usluga i partnera dostupan je ovdje;

 

  • bilo kojem nadležnom tijelu za provedbu zakona, regulatornoj, vladinoj agenciji, sudu ili drugoj trećoj strani kada smatramo da je otkrivanje neophodno (i) u smislu važećeg zakona ili propisa, (ii) radi ostvarivanja, utvrđivanja ili branjenja naših zakonskih prava ili (iii) radi zaštitite vaših ključnih interese ili onih bilo koje druge osobe;

 

  • potencijalnom kupcu (i njegovim predstavnicima i savjetnicima) u vezi s bilo kojom predloženim kupnjom, spajanjem ili stjecanjem bilo kojeg dijela našeg poslovanja, a ako obavijestimo kupca, on mora upotrebljavati vaše osobne podatke samo u svrhe navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti;

 

  • bilo kojoj drugoj osobi uz vašu privolu za otkrivanje.

 

Pravna osnova za obradu osobnih podataka (isključivo posjetitelji iz EGP-a)

Ako ste posjetitelj iz Europskog gospodarskog prostora, naša pravna osnova za prikupljanje i upotrebu prethodno opisanih osobnih podataka ovisit će o predmetnim osobnim podacima i posebnom kontekstu u kojem ih prikupljamo. 

 

Međutim, obično ćemo prikupljati osobne podatke od vas isključivo kada imamo vašu privolu da to učinimo, kada trebamo vaše osobne podatke za sklapanje ugovora s vama ili kada je obrada u našim legitimnim interesima, a nije podređena vašim interesima za zaštitu podataka ili temeljnim pravima i slobodama.  U nekim slučajevima također možemo imati zakonsku obvezu prikupljanja osobnih podataka od vas ili iz drugog razloga trebati osobne podatke kako bismo zaštitili vaše ključne interese ili ključne interese druge osobe.

 

Ako od vas zatražimo da navedete osobne podatke radi poštovanja zakonskog zahtjeva ili sklapanja ugovora s vama, jasno ćemo vam to dati do znanja u odgovarajuće vrijeme i obavijestiti vas je li pružanje vaših osobnih podataka obvezno ili ne (kao i moguće posljedice ako ne navedete svoje osobne podatke). 

 

Slično tome, ako prikupljamo i upotrebljavamo vaše osobne podatke na temelju naših legitimnih interesa (ili onih trećih strana), jasno ćemo vam u odgovarajućem trenutku dati do znanja koji su ti legitimni interesi.

 

Kako Affidea čuva moje osobne podatke sigurnima?

Upotrebljavamo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka koje prikupljamo i obrađujemo o vama.  Mjere koje upotrebljavamo osmišljene su kako bi se njima pružila razina sigurnosti koja odgovara riziku obrade vaših osobnih podataka. 

 

Međunarodni prijenosi podataka

Vaši osobni podaci mogu se prenijeti u države i obrađivati u državama izvan one u kojoj boravite.  Te države mogu imati zakone o zaštiti podataka koji se razlikuju od zakona vaše države (i u nekim će se slučajevima njima možda osiguravati manja razina zaštite).

 

Konkretno, poslužitelji našeg web-mjesta nalaze se u Irskoj i Nizozemskoj, a naša društva grupacije i pružatelji usluga i partneri treće strane posluju diljem svijeta.  To znači da kada prikupimo vaše osobne podatke, možemo ih obraditi u bilo kojoj od tih država.

 

Međutim, poduzeli smo odgovarajuće zaštitne mjere kako bi vaši osobni podaci ostali zaštićeni u skladu s ovom Obavijesti o privatnosti. Uveli smo slične odgovarajuće zaštitne mjere i za naše pružatelje usluga i partnere treće strane. Daljnje pojedinosti mogu se dobiti na zahtjev.

           

Zadržavanje podataka

Zadržavamo osobne podatke koje prikupimo od vas kada imamo kontinuiranu legitimnu poslovnu potrebu za tim (primjerice, radi pružanja usluge koju ste zatražili ili radi poštivanja važećih zakonskih, poreznih ili računovodstvenih zahtjeva). 

 

Kada nemamo kontinuiranu legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, izbrisat ćemo ih ili anonimizirati ili, ako to nije moguće (primjerice, jer su vaši osobni podaci pohranjeni u arhivima sigurnosne kopije), sigurno ćemo pohraniti vaše osobne podatke i izolirati ih od bilo kakve daljnje obrade dok brisanje ne bude moguće.

 

Vaša prava na zaštitu podataka

Imate sljedeća prava na zaštitu podataka:

 

  • Ako želite pristupiti svojim osobnim podacima, ispraviti ih, ažurirati ili zatražiti njihovo brisanje, to možete učiniti u bilo kojem trenutku.

 

  • Osim toga, ako ste stanovnik u Europskoj uniji, možete uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka, zatražiti od nas da ograničimo obradu vaših osobnih podataka ili zatražiti prenosivost svojih osobnih podataka.

 

  • Imate pravo odjaviti se od komunikacija u svrhu marketinga koje vam šaljemo u bilo kojem trenutku. To možete učiniti tako da kliknete na poveznicu „otkaži pretplatu” ili „odjavi se” u marketinškim porukama e-pošte koje vam pošaljemo.  Da biste se odjavili od drugih oblika marketinga (poput marketinga poštom ili telemarketinga), obratite nam se s pomoću kontaktnih podataka koji se nalaze pod naslovom „Kako nam se obratiti”.

 

  • Slično tome, ako smo uz vašu privolu prikupili i obrađivali vaše osobne podatke, u bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu. Povlačenje vaše privole neće utjecati na zakonitost bilo koje obrade koju smo izvršili prije povlačenja privole niti će utjecati na obradu vaših osobnih podataka koja se provodi na temelju drugačijih zakonskih osnova obrade osim pristanka.

 

 

Možete ostvariti ta prava tako da nam se obratite s pomoću kontaktnih podataka koji se nalaze pod naslovom „Kako nam se obratiti” u nastavku. Odgovaramo na sve zahtjeve koje primimo od pojedinaca koji žele ostvarivati svoja prava na zaštitu podataka u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka.

 

Također imate pravo uložiti pritužbu tijelu za zaštitu podataka u vezi s našim prikupljanjem i upotrebom vaših osobnih podataka. Međutim, nadamo se da ćete prvo prijaviti bilo kakav problem nama. Za više informacija obratite se nadzornom tijelu (AZOP, e-mail: azop@azop.hr, poštanska adresa: Martićeva ul. 14,10000 Zagreb, telefonski broj: +385014609000)

 

Ažuriranja ove Obavijesti o privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu Obavijest o privatnosti zbog pravnih, tehničkih ili poslovnih promjena. Kada ažuriramo Obavijest o privatnosti, poduzet ćemo odgovarajuće mjere kako bismo vas o tome obavijestili, u skladu s razinom značajnosti promjena koje napravimo.  Tražit ćemo vašu privolu na sve značajne promjene Obavijesti o privatnosti ako i kada je to potrebno prema važećim zakonima o zaštiti podataka.

 

Možete vidjeti kada je ova Obavijest o privatnosti posljednji put ažurirana provjeravanjem datuma „posljednje ažuriranje” na početku ove Obavijesti o privatnosti. 

 

Kako nam se obratiti

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našom upotrebom vaših osobnih podataka, obratite nam se s pomoću sljedećih podataka: (DPO Affidea Hrvatska, Adresa; Moliških Hrvata 4, 21000 Split, e-mail; dpo.hr@affidea,com, kontakt podaci: +38521453310 ili 453320)